Lustrum

Het Kitsunelustrum

Vanwege het 15 jarig bestaan van Kinjin, vieren wij dit jaar het Kitsunelustrum. Er zullen speciale lustrumactiviteiten dit jaar plaatsvinden, namelijk het Kinjin Matsuri, een sushiworkshop, een Japanse taallesmodule en een filmvertoning.

Kinjin Matsuri

Ter ere van ons 3e lustrum zetten we een groots matsuri-inspired festival op. Deze zal 26 mei 2018 plaatsvinden, dus hou de dag alvast vrij in je agenda. Ter informatie, een matsuri is het Japanse woord voor festival. Bij de zogenaamde matsuri waar wij ons festival op baseren vindt men over het algemeen standjes met eten, waaronder vis op een stokje, taiyaki en nog veel meer. Deze sfeer, het echte matsuri gevoel zoals in Japan, willen wij graag dichter bij huis brengen, zodat iedereen hiervan kan genieten.

Er zal een groot matsuri-terrein zijn met allerlei standjes en kraampjes. Hierbij kan men niet alleen typisch Japans eten halen, maar ook festivalspelletjes spelen of Japanse goodies kopen. Naast het matsuri-terrein zal er een podium zijn met verschillende speciale acts. Ook zullen er workshops en lectures gegeven worden. We zijn druk bezig om alles te organiseren en in goede banen te leiden.

Voor meer info, zie onze matsuriwebsite: kinjinmatsuri.nl

Sushiworkshop

Behalve een groot festival organiseren, houden we ons ook bezig met een sushiworkshop door een professionele chef. Deze sushiworkshop werd gehouden op 24 oktober en was een groot succes!

Filmvertooning

Misschien dat je er al van hebt gehoord, de nieuwe Makoto Shinkai film Kimi no Na wa, ook wel Your Name genoemd. Kimi no Na wa is de meest succesvolle animefilm aller tijden. Het is een mooie drama over twee scholieren met totaal andere levensstijlen in het moderne Japan. Hier is een trailer van de film.

Deze film wordt vertoond op 26, 27 en 28 februari in De Zwarte Doos. Meer informatie hierover volgt nog.

Lustrumcontact

Mochten er vragen zijn in verband met het lustrum, stuur dan een e-mail naar lustrum@kinjin.nl.